De verbouwing van de grote ontmoetings- en vergaderzaal van het Stadsklooster is begonnen. De zaal in het Franciscushuis wordt weer helemaal bij de tijd gebracht. De muren en het dak worden geïsoleerd, waarmee we hopen flink wat energie te kunnen besparen. De dakconstructie wordt weer zichtbaar gemaakt en in het dak komt een lichtstraat, zodat de zaal wat lichter wordt. Ook komt er een nieuwe toegang vanuit de kerk en een nieuwe uitgiftebalie voor de koffie en thee. Daarnaast wordt de kantoorruimte op de eerste verdieping, waar de Franciscaanse Beweging haar kantoor heeft, opgeknapt.
Om de nieuwe toegang vanuit de kerk mogelijk te maken hebben we het tegeltableau met de pietà (afbeelding van Maria met het lichaam van de gestorven Jezus in haar armen) weggehaald en tijdelijk een nieuwe Maria-hoek ingericht in de kerk.