Van donderdag 22 t/m zondag  25 augustus waren zr. Elisabeth (‘s-Hertogenbosch) en zr. Irene (Nijmegen) aanwezig bij de 2e zomereditie van het kloosterfestival in Diepenveen. Jongeren uit het hele land (protestants én rooms-katholiek) genieten samen van muziek, samen werken, 4 maal per dag getijdengebed, maaltijden, workshops en vooral veel ontmoetingen. Met nog 6 andere kloosterordes/congregaties hebben we een workshop ‘speeddaten met een klooster’ gegeven. Zo konden de jongeren snuffelen en vragen stellen en zo ontdekken dat er in kloosterland verschillende kleuren en accenten zijn. Het was mooi om te zien dat het klooster zoveel verschillende mensen en stromingen samen brengt.

Zr. Irene omschreef haar indrukken op het festival als volgt:

Sommigen uit eenzaamheid gekomen
Anderen in hun eentje op weg gegaan
Allen met hoop in hun hart
in het vertrouwen dat er ogen zouden zijn
vol belangstelling en aandacht
dat er woorden zouden zijn
van diepte en geloof
dat er gedeelde aanwezigheid zou zijn
en samenzijn in de stilte
in eenheid verbonden door de Ene