Stadsklooster San Damiano

Stadsklooster San Damiano is een in Nederland unieke samenwerking van de verschillende orden binnen de franciscaanse familie. In het klooster wonen franciscanen, kapucijnen, clarissen en leden van de derde orde samen. Zij leven ieder volgens hun eigen regel, maar toch onder één dak. De Franciscaanse Beweging een vereniging die het gedachtengoed van Franciscus en Clara van Assisi op een laagdrempelige manier in de samenleving uitdraagt, is in hetzelfde pand gehuisvest. Daarmee is Stadsklooster San Damiano een uniek franciscaans centrum.

Het voormalig kapucijnenklooster aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch is op 30 juli 2018 overgedragen aan de franciscanen, die deze bijzondere samenlevingsvorm mogelijk maken. De periode tot de zomer van 2019 staat in het teken van op- en verbouwwerk. Leden van de verschillende groepen zullen op verschillende momenten hun intrek nemen in het klooster en de tijd nemen aan deze samenlevingsvorm te wennen. Het klooster, de kerk en het aangrenzende Franciscushuis zullen in die periode verbouwd worden.

Websites

Hieronder vindt u de websites van de diverse franciscaanse en claraanse ordes en bewegingen die actief zijn in het Stadsklooster San Damiano.