• Evangelielezen

De Bijbel is onze belangrijkste inspiratiebron en het fundament van ons christelijk geloof. Door samen Bijbelteksten te lezen en te bespreken bieden we elkaar verdieping en bezinning.

  • Sacrale dans

Regelmatig is er sacrale dans in de kapel van ‘De Bron’. Met een groep dansen we meditatief waarbij de beleving van het dansen voorop staat.

We dansen ook in onze vieringen (o.a. vigilievieringen tijdens de Advent en 40-dagentijd, 2e Kerstdag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag).

  • Mandalatekenen

Een mandala is een cirkelvormige tekening met daarin allerlei figuren en patronen. Mandala’s zijn vaak symmetrisch, maar dat hoeft niet persé. Mandala betekent ‘cirkel’ of ‘centrum’. Tibetaanse monniken gebruiken mandala’s vaak om mee te mediteren.

Mandala tekenen is een creatieve manier om bezig te zijn met wat er in je leeft. Of wat er in je wordt opgeroepen door bijvoorbeeld een bepaalde tekst.

  • Leesgroep (geschriften Franciscus)

De leesgroep bestaat uit enkele zusters van De Bron en mensen die geïnteresseerd zijn in het gedachtegoed van Franciscus van Assisi.

  • Mediteren bij de Bron

Herademen met de psalmen. We mediteren verder met Karina Aarts op zeven donderdagavonden, van februari tot en met mei. Voor meer informatie, klik op de flyer.

  • Lesblok Wijsheid uit mystiek en spiritualiteit

Zr Beatrijs Corveleyn zal in mei en juni op donderdagmiddagen lessen verzorgen waarin de kennismaking met inspirerende schrijvers centraal zal staan. Iedereen die belangstelling heeft voor christelijke spiritualiteit is van harte welkom. Er is wel een maximum aantal deelnemers. Voor meer informatie zie de tekst van de flyer.

  • Lichtvoetig weekend

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 september 2019 vindt het 11e Lichtvoetig weekend plaats in ‘De Bron’ Nijmegen. Een weekend voor deelnemers van 25 t/m 45 jaar. Het thema en programma worden in het voorjaar/zomer van 2019 bekend gemaakt.