In verband met de corona-crisis zijn de meeste activiteiten afgelast 

 

 • Lichtvoetig dagje

   

  Helaas kon het Lichtvoetig Dagje op 19 september 2020 niet doorgaan. Voor dit jaar hebben we een nieuw Lichtvoetig Dagje gepland en wel op:

  Zaterdag 4 september 2021.

  Meer informatie volgt.

  Hopelijk tot dan !

  “In plaats van het jaarlijkse Lichtvoetig Weekend organiseren we dit jaar een Lichtvoetig Dagje met als thema ‘Van hart tot hart’. Hoe de omstandigheden ook zijn, hoe groot de afstand ook is, er zijn vele mogelijkheden om van hart tot hart contact te maken. Deze dag creëren we ruimte voor ontmoeting op gepaste afstand. We gaan in gesprek, vertoeven in de stilte, we gaan aan de slag met verschillende werkvormen en zullen samen vieren”                                     

         

 

 • Mediteren bij de Bron

 

 • Sacrale dans

Regelmatig is er sacrale dans in de kapel van ‘De Bron’. Met een groep dansen we meditatief waarbij de beleving van het dansen voorop staat.

We dansen ook in verschillende vieringen (o.a. vigilievieringen tijdens de Advent en 40-dagentijd, 2e Kerstdag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag).

 • Mandalatekenen

Een mandala is een cirkelvormige tekening met daarin allerlei figuren en patronen. Mandala’s zijn vaak symmetrisch, maar dat hoeft niet persé. Mandala betekent ‘cirkel’ of ‘centrum’. Tibetaanse monniken gebruiken mandala’s vaak om mee te mediteren.

Mandala tekenen is een creatieve manier om bezig te zijn met wat er in je leeft. Of wat er in je wordt opgeroepen door bijvoorbeeld een bepaalde tekst.

 • Evangelielezen

De Bijbel is onze belangrijkste inspiratiebron en het fundament van ons christelijk geloof. Door samen Bijbelteksten te lezen en te bespreken bieden we elkaar verdieping en bezinning.

 • Leesgroep (geschriften Franciscus)

De leesgroep bestaat uit enkele zusters van De Bron en mensen die geïnteresseerd zijn in het gedachtegoed van Franciscus van Assisi.