Zr. Hannah: Siering kapel

Clara leert mij met de ogen van mijn hart te kijken naar de natuur en al wat er groeit en bloeit.

Zr. Hannah

Waaruit bestaan je werkzaamheden?

Eén van mijn taken is de bloemsiering in de kapel. We hebben een kleine kapel die niet veel nodig heeft, dat heb ik door de jaren ondervonden, met weinig bereik je meer. Ik leef me uit met feestdagen en geef die hun eigen accenten. Elk weekeinde ververs ik de bloemen en breng er wat nieuwe elementen in aan en probeer ik zoveel mogelijk te werken met bloemen en takken van het seizoen. En andere natuurlijke materialen als stenen, een mooie doek, hopbollen, hout. Als we bloemen krijgen voor de kapel probeer ik die zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Wat beleef je eraan?

Bij deze taak kan ik mijn creativiteit kwijt. Zoals nu bijvoorbeeld bij het aanstaande Clara feest met als thema ‘Recht uit het hart’ probeer ik dit in de bloemsiering terug te laten komen. Maar ook een gewone zondag is een uitdaging om er iets neer te zetten wat uitnodigt om bij te verwijlen.

Heeft de spiritualiteit van Clara je iets te zeggen bij deze bezigheid?

Clara leert mij met de ogen van mijn hart te kijken naar de natuur en al wat er groeit en bloeit. Te genieten van de kleuren en geuren de geluiden van de vogels, de wind het ruisen van de bomen, de stilte te horen en daar te ontvangen wat die stilte mij te zeggen heeft.